torsdag 12 april 2012

Back to business!

Som fina Catti påminde mig om har jag ju helt glömt att blogga igen! Så nu kommer det antagligen 7-8 inlägg i rad o sen paus i en månad igen, så som det verkar bli fastän jag försöker minnas!

Men nu ska ni få en uppdatering!

  • Jag fick precis beskedet att jag fick en studieplats på Åland fr.o.m. hösten, ska bli jätteroligt! Har väntat på beskedet länge så det var super skönt att äntligen få veta säkert. Kommer alltså att fortsätta med samma studier som förut, närvårdarlinjen för vuxenstuderande. Jag har ju gått grundåret, och nu ska vuxenstuderandena gå ihop med de "vanliga" studerandena och specialisera sig, i mitt fall på Barn o unga. Tanken är att jag ska bli färdig till våren 2013!
  • Annat då? Just nu söker vi en lägenhet i Mariehamn från början på juni. Vi har lite bollar i luften nu, hoppas att någon av dem nappar! Vi är inte så kräsna, men efter ett år på 36 kvadrat vill vi gärna ha något lite större men that's about it. Kommer att bli så konstigt med något större samtidigt, nu är vi ju vana att hela tiden se varandra, o att kunna prata med normal röst o alltid höra varandra! Men egentid, det vet vi ju knappt vad det betyder.
  • Jag letar också efter sommarjobb på Åland, och har även där några grejer på gång. Jag vågar inte jinxa något, så berättar mer när något blir säkert! Vilket det hoppeligen blir, för annars sitter jag i pisset. Det som jag tjänar här är ju såna småslantar, så jag behöver nog jobba en del under sommaren för att kunna studera resten av året... 
  • Jobbet här är fortfarande lika roligt. Det är sjukt krävande, och man räcker aldrig till, men samtidigt är det så givande och man får så himla mycket tillbaka av barnen. Nu har det varit påsklov (som innebär något helt annat här, 1,5 veckor ledigt hade en del!) så man har hunnit umgås med några i taget och andas lite emellan. Men fr.o.m. igår så var det fullt ös igen!
  • Min finaste pappa har fått ett jobb! Han blev av med sitt förra av dom orättvisaste anledningarna, så det är inte mer än rätt att han fick ett nytt nu! Bara att börja på ny kula, och visa vad du går för!
  • Påsken var härlig. Jag storhandlade på långfredagen och så åkte vi till Göteborg på lördagen! Här är allt öppet nästan som vanligt, tydligen funkar det inte här att hålla stängt. Göteborg var jättefint, vi gick omkring i flera timmar o tittade i alla butiker, men kom hem tomhänta båda två ändå. Ingen av oss har riktigt pengar att slänga iväg, så vi är sparsamma. Men roligt var det! Enda mindre lyckade var att vi inte lyckades hitta ett enda ställe där jag kunde äta. Inte ett enda. Överallt steker dom allt i smör! Vad är grejen med det, Göteborg?! Så det slutade med att jag, utsvulten, åt på McDonald's och Marcus tog en sub från Subway senare. Romantiskt, jeppselijepp. På söndag och måndag städade vi hela lägenheten (hela 36 kvadrat) och tvättade en månads tvätt ungefär. Resten av tiden såg vi filmer (mer om det senare), slappade, gosade, jagade varandra i källargångarna, lagade lyxmat och slöade lite till! Helt perfekt.

6 kommentarer:

  1. de blir så långa inlägg allti när du ha så lång paus haha! men kivakiva, hoppas kämppä o jobb nappar snart! pusi

    SvaraRadera
  2. så blir de ju! obviously :D men catti klaga på att hon int visste nånting om nånting så!

    SvaraRadera
  3. haha du måst sätta dom som tidsinställda då när du får skrivinspiration, så ploppar de upp ett inlägg per dag iställe fö många på en gång en gång i månaden ;) men skoj me lite uppdatering nu iaf! :P

    SvaraRadera
  4. de sku vara något det! månne man kan göra så?

    SvaraRadera
  5. Låter härligt! Tack för den fina updaten! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. vassegod! får se nu hur länge de håller i sig ;)

      Radera