lördag 15 oktober 2011

Underliga sammanträffanden

Catti skrev ett inlägg på sin blogg för en tid sen om underliga coincidences. Och ni vet när man funderar på någonting så börjar man lägga mer och mer märke till sånt? Sedan jag läste inlägget har det hänt så många gånger! T.ex:
  • Vi läser ett recept på bruschetta, och jag upplyser Marcus om att det också finns ett annat ord som betyder samma. Vi glömmer det, för jag minns inte ordet, men samma kväll i matbutiken ser vi en gigantisk hylla med crostini.
  • Vi ser på Saturday night live (första och sista gången) med bland andra Kristen Wiig, Andy Samberg, Jon Hamm från Mad men som host och Rihanna som musikgäst. I avsnittet visar dom Lonely Islands musikvideo (Ronnie & Clyde) med Rihanna och Andy Samberg. Och plötsligt ser jag att Jon Hamm är med. På kvällen ser vi på Bridesmaids och herregud - Jon Hamm och Kristen Wiig. Skumt!
  • Leverage gör de en con baserad på Scheherazade; en historia från Tusen och en natt som handlar om en kung som varje kväll gifter sig med en ny oskuld för att efter natten ha henne mördad. Scheherazade, en av hans utvalda kvinnor, börjar berätta en historia för kungen, för att slippa bli mördad. Kungen fastnar helt i den spännande sagan. Hon avslutar med en cliffhanger varje kväll, vilket gör att han låter henne leva. Efter tusen och en natt är historien slut, och kungen har blivit djupt förälskad i henne, och hon blir drottning. 
Fint va? Jag tycker det är en ljuvlig historia! Och, för att komma tillbaka till det som det här inlägget från början handlar om, så ser vi på American Dad på kvällen. Och gissa vad det avsnittet handlar om? Jepp, Scheherazade!

2 kommentarer: